Ordinacija Medium.ba

Zašto me momci ne vole?

0 dionica Share

Tweet

Pin

Zar nikada nisi imala dečka, pa čak ni opuštenu vezu sa odličnim momkom?

Nemate pojma zašto?

Želite li razumjeti zašto vas muškarci ne vole?

Prvo, dozvolite mi da kažem da je to odličan korak. Većina žena u ovoj situaciji krivi muškarce, ne gledajući šta mogu učiniti da poboljšaju svoj život u vezi.

Ja sam zapravo bio u sličnoj situaciji.

U svojim mlađim godinama, mogla sam privući muškarce da požele da izađu sa mnom, ali ih nikad nisam mogla natjerati da OSTNU.

Činilo mi se kao da se moj san o partneru koji me voli nikada neće ostvariti, a takođe nisam imala pojma zašto!

Srećom, uspeo sam da rešim problem – i želim da podelim kako sam to uradio.

Sve je počelo kada sam pročitao o malo poznatom dijelu muške psihologije koji se zove ‘Herojev instinkt’.

Kada žene shvate kako da aktiviraju ovaj dio muškog mozga, postaje im mnogo lakše da razviju intimnu vezu s muškarcima koje zaista žele.

U stvari, kada postanete zaista dobri u tome, postaje moguće natjerati muškarce da vas opsjednu u roku od nekoliko minuta nakon što ih upoznate.

Znam jer sam odvojio vremena da savladam ovu vještinu – a moj život u vezi nikad nije bio bolji. Uspjela sam privući neke nevjerovatne muškarce u ozbiljne veze i sve zahvaljujući ovom znanju.

Možete saznati više o mom putovanju otkrivajući ‘Instinkt heroja’ čitajući moj lični dnevnik onoga što se dogodilo.

Ovo može preokrenuti vašu sreću na tržištu upoznavanja kada shvatite šta radite.

Pomaže da prvo znate šta možda radite pogrešno. Dakle, skrolujte dolje na moju listu najčešćih razloga zašto žene odbijaju muškarce.

10 razloga zašto te momci ne vole

1. Previše si potreban

Možda će vam trebati previše pažnje. Da li ti je uvijek potrebna “muška pomoć?” Treba vam neko da popravi nešto po kući? Pazite na razliku između potrebe za pomoći i samo želje. Postoji mnogo stvari koje možete sami da uradite!

2. Previše pričaš

Ne budite preterani. Ako postoji nešto što ljudi ne vole, onda je to brbljivac, neko ko govori samo o sebi i svojim interesima. Posebno je neugodno ako pričate samo o jednoj stvari na koju se niko ne može poistovjetiti, o stvari koja se sviđa samo vama.

3. Imate loše vještine slušanja

Ovo ide uz posljednju tačku. Ako pričate bez prestanka, kada imate vremena da slušate kako neko drugi govori o svojim interesima? Morate naučiti više slušati, a manje pričati. Postavljajte pitanja koja će vam pomoći da bolje upoznate svoju simpatiju. Naučit ćete više o njima i možda ćete pronaći neke zajedničke interese o kojima možete razgovarati zajedno.

4. Vi stvarate dramu

Žudite za uzbuđenjem i dramom: momci ovo mrze. Ne žele da budu sa nestrpljivom ženom koja zahteva visok nivo održavanja. Umjesto toga, osjećaju se kao žena koja može brinuti o sebi i svojim problemima, a da sve ne iznese nerazmjerno, privlačnije je. Nemojte biti namjerno argumentirani i žestoki.

5. Previše ste zastrašujući

Jeste li malo zaglavljeni, puni sebe ili arogantni? Neki momci su jednostavno zastrašeni djevojkama za koje misle da ne mogu imati. Osjećaju se kao da ste izvan njihove lige i ne žele da rizikuju odbijanje. Pokušajte da budete bliskiji, pristupačniji i opušteniji.

6. Nefleksibilni ste

Jeste li izbirljivi oko svake stvari u svom životu? Momci nisu zainteresovani za devojke kojima moraju previše da maze. Radije bi bili sa nekim s kim se lako slaže i sa kim se zabavno družiti!

7. Imate problema sa donošenjem odluka

Imate li problema sa odlučivanjem? Trebate li savjet oko najmanjih odluka? Devojke koje su previše neodlučne su odvratne. Momcima se samo čini da su previše za održavanje.

8. Imate prevelika očekivanja

Ako imate zdrava očekivanja, odlično! Međutim, ako se momci osećaju kao da šta god da rade, to neće biti dovoljno dobro za vas, radije bi krenuli dalje da nađu nekog drugačijeg, osobu koju neće stalno izneveriti. Momci znaju da vam je potrebno više nego što su oni spremni dati.

9. Sebični ste

Ako se svaka stvar na koju se koncentrišete odnosi na vas i vaše probleme, to je veliki preokret. Ako uvijek morate ići po svome, možda patite od sebičnosti. Ipak, ovo je nešto na čemu možete raditi. Pokušajte se više fokusirati na drugu osobu.

Da li je to kao da vadite zube da ga naterate da provodi vreme sa vama?

Ključ za rješavanje je razumijevanje muškaraca na mnogo dubljem emocionalnom nivou. Faktor broj 1 koji uzrokuje da se muškarci ovako ponašaju zapravo je relativno lako promijeniti uz nekoliko suptilnih stvari koje mu možete reći. Pogledajte ovaj besplatni video koji objašnjava kako možete postati njegov prioritet!

10. Pasivno-agresivni ste

Zanovijetate li i odbijate pustiti bilo koju sitnicu? Očekujete li da vam muškarci čitaju misli kako bi tačno znali šta želite u svom ljubavnom životu? Momci ovo mrze. Više vole da budu u vezi sa devojkom koja će reći šta misli i razjasniti kako se oseća. Pokušajte da budete direktniji u vezi sa svojim željama i potrebama.

Kako učiniti da se momci zavole

Prva stvar koju možete učiniti da se momcima dopadnete jeste da radite na tome da stvari budu više o njemu nego o vama. Ako naučite da se fokusirate na druge ljude, a ne na sebe, imate potencijal da budete u odličnoj vezi. To znači više slušati, a manje pričati. Bog nam je dao jedna usta i dva uha s razlogom; uzmite to u obzir sljedeći put kada budete u blizini svoje simpatije.

Druga stvar koju možete učiniti da biste pronašli zdravu vezu je da postanete nezavisniji. Ako obično čekate da momak uradi stvari poput ubijanja buba ili iznošenja smeća, morate se jako malo održavati, a momci to ne vole. Naučite da radite stvari sami. Preporučujem da pogledate Buckinghamovu knjigu The Modern Girl’s Guide to Sticky Situations.

Konačna stvar na kojoj biste trebali raditi je vaš stav. Radite na tome da budete manje zaglavljeni i riješite se svojih pasivno-agresivnih sklonosti. Ako su vaša očekivanja previsoka da bi bilo koji momak ispunio, neće vas pozvati da izađete iz straha od odbijanja. Ako ne znate da li ste dovoljno izbirljivi, preporučujem knjigu Sastanak ili srodna duša. Može vam pomoći da imate zdrava očekivanja.

Drugi razlozi zašto momci možda nisu zaljubljeni u tebe

Neki muškarci jednostavno ne žele da se smire sada. Iako su „loši momci“, posebno oni koji nas ne vole, privlačni, da li je stvarno realno biti sa nekim ko ne želi iste stvari kao vi? Vjerovatno ne.

loading...

Umjesto toga, fokusirajte se na dostupne muškarce koji su spremni i žele vezu. Ovi muškarci će biti prijemčiviji da vam se sviđate. Dajte šansu onima „finima“. Možda neće biti tako uzbudljive kao one koje ne možete imati, ali dajte im vremena i možda ćete otkriti da mogu uzdrmati vaš svijet!

1. Pitanja posvećenosti

Neki muškarci jednostavno ne žele da se smire. Umjesto toga, žele da se zabavljaju i ne traže ništa ozbiljno. Oni uživaju u vremenu koje provodi nasamo i nemaju želju da budu u ozbiljnoj vezi. Za ovakve muškarce ili prihvatite njegova ograničenja ili idite dalje.

2. Pitanja povjerenja

Mnogo je muškaraca koji su prošli kroz izdaju od strane druge žene i jednostavno nisu spremni da izlaze sa nekim drugim. Još uvijek su oštećeni od posljednje veze. Ovim ljudima je potrebno vreme da se izleče. Dajte im ovo vrijeme i samo ih smatrajte muškim prijateljima dok ne budu spremni za nešto više.

3. Drugi prtljag

Niko ne voli da nosi sa sobom prtljag, ali to dolazi sa teritorijom. Neki muškarci imaju povjerenje, posvećenost i druge probleme. Ovim ljudima treba vremena da poližu svoje rane. Za momka koji sa sobom nosi mnogo prtljaga, možda ćete želeti da ga smatrate muškim prijateljem dok ne bude spreman za vezu.

FAQs

Zašto mi se sviđa momak koji me ne voli? Često biramo nekoga ko se ne osjeća isto kao mi zato što je kao „zabranjeno voće“ iz rajskog vrta. Zaljubiti se u nekoga ko nam ne uzvraća osjećaje pomalo je uzbudljivo za naš mozak. Moja preporuka je da krenete za momcima koji dijele vaša osjećanja. Zašto uvijek padam na tipove koji me ne vole? Često nas oni koje ne možemo imati nateraju da ih samo želimo više. Vrlo je slično frazi: “Trava je uvijek zelenija s druge strane.” Želimo ono što ne možemo imati jer mislimo da je bolje od onoga što možemo imati ili onoga što imamo. Šta da radiš ako te momak ne voli? Najbolje je krenuti dalje. Ako vam neko nije drag kao što ste vi njemu, nema smisla gubiti vrijeme s njim. Umjesto toga, fokusirajte se na ljude kojima se dopadate ili one koje možete pridobiti. Međutim, možete pokušati osvojiti ovog tipa. Kako da nateram momke da me vole? Pogledajte savjete u ovom članku. Ponekad samo malo tajanstvenost može privući mušku pažnju. Pokažite da ste jedinstveni i zauzeti; igrati malo teško dobiti. Momci vole juriti za djevojkama za koje misle da ne mogu imati, pa vježbajte da ih je teško dobiti. Kako ga natjerati da mu nedostaješ kao luda? Budite opojni kada ste u njegovoj blizini, stvorenje za razliku od bilo kojeg drugog, enigma, ako hoćete. Odmah ćete ga navući. Onda, kada niste u njegovoj blizini, on neće moći da prestane da misli na vas. Zbog toga ćete mu sigurno nedostajati ludo!

Ukratko…

Ne možeš da shvatiš zašto te momci ne vole? Da li vam je ovaj članak bacio malo svjetla na ovu temu? Šta biste dodali na moju listu? Kroz kakve probleme sa muškarcima prolaziš?

Odgovorite u odjeljku za komentare i podijelite ovaj članak! Voljeli bismo čuti od vas!

loading...

Petar Jovanović

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.