Ordinacija Medium.ba

Muškarac Djevica – žena Strijelac: Intimnost i kompatibilnost

0 dionica Share

Tweet

Pin

Djevice i Strijelci kao partneri u ljubavi mogu se jako zabaviti. Dok Djevice često mogu biti kritične i obično su perfekcionisti. Ovo može izazvati napetost u odnosima između ovih zvjezdanih znakova, posebno iz perspektive Strijelca, ali može stvoriti i vrlo uzbudljivu i zabavnu vezu.

Pozitivna stvar u vezi ove veze je da oba znaka vladaju istim planetama, što znači da će biti privučeni jedno drugom i poželeće da započnu međusobnu vezu čim se prvi put sretnu. Glavna stvar za zabrinutost je da svakim znakom vladaju različiti elementi jer je Djevica zemljani znak, a Strijelac je znak vatre.

Oba znaka su veoma strastveni i učiniće da se stvari dese ako imaju cilj na umu. Djevice, kao zemljani znak, vole stvari koje treba isplanirati i ne rizikuju često u životu. Strijelac je, međutim, mnogo spontaniji i emotivniji, što može uzrokovati tenzije i probleme u ovoj vezi. Nastavite čitati kako biste saznali više o vezi Djevica/Strijelac.

Da li se Djevica i Strijelac dobro slažu u ljubavi?

Djevice se mogu osjećati prisiljenim od strane Strijelca da rade stvari koje ne žele. Strijelac se zauzvrat može osjećati pod pritiskom i preplavljenim praktičnom i perfekcionističkom prirodom Djevica. Najvažnija stvar koju treba zapamtiti ako ste Djevica u partnerstvu sa Strijelcem je da je moguće da to uspije, samo će trebati vremena i strpljenja.

Ako ste u ovoj vrsti partnerstva, pobrinite se da jedno drugom date dovoljno vremena i prostora da budete ljudi kakvi zaista jeste, nemojte pokušavati mijenjati jedni druge. Pokušajte ne postavljati nerealna očekivanja ili se nadati da će se ta osoba promijeniti pokušavajući je natjerati da se ponaša na način na koji vi to želite.

Iako ovo partnerstvo između muškarca Djevice i žene Strijelca često nije predodređeno da traje, ono je važan dio života ovih zvjezdanih znakova i naučit će svakog partnera mnogo o sebi. Međutim, njihov nedostatak emocionalne veze obično uzrokuje neuspjeh njihovog zajedničkog partnerstva.

1. Poverenje

Jedan od glavnih problema koji često postoji u partnerstvu sa Devicom i Strelcem je nedostatak poverenja. Ovi partneri se bore da izgrade povjerenje jedni u druge i u svoje partnerstvo u cjelini. Djevice i Strijelci mogu biti odlični kao prijatelji, ali kada su romantično upleteni u vezu, stvari mogu postati malo teže.

Kada su u romantičnom partnerstvu, Djevica i Strijelac zajedno mogu početi osjećati da su zarobljeni i ugušeni jedno drugim. Djevice se obično ne osjećaju tako u odnosima s drugim znakovima, ali dijeljenje partnerstva sa Strijelcem može ih gurnuti preko ruba u tom pogledu. Mogu početi da se osećaju nestrpljivo i da traže promenu u odnosu na trenutnu situaciju.

Djevice ne vole da stvari stagniraju i vole da se stvari često mijenjaju. Ne može se očekivati ​​da će dugo ostati na jednom mjestu i uvijek su u potrazi za nečim novim, a to može uzrokovati velike probleme u njihovim odnosima, posebno kada su u paru sa ženom ili muškarcem Strijelcu. Nisu voljni da se odreknu svoje slobode za njih.

2. Komunikacija

Da bi partnerstvo između Strijelca i Djevice funkcioniralo, važno je da rade na izgradnji svojih metoda komunikacije kako bi osigurali međusobnu vezu povjerenja. Ovo je posebno tačno ako se bilo koji od partnera počne osjećati zarobljenim u partnerstvu i počne tražiti nešto novo, bitno je da partneri dijele povjerenje jedno u drugo.

Bilo koji partner u ovoj situaciji može osjetiti želju da se ponaša drugačije ili da traži nešto novo u svom životu, što može dovesti do prevare ili optužbi za prevaru. Stoga je od vitalnog značaja da muškarac Djevica i žena Strijelac budu u stanju da izgrade intimnu i povjerljivu vezu od početka svog partnerstva kroz zdrave metode komunikacije.

Kada je žena Strijelac u partnerstvu sa muškarcem Devicom, jedna od najvažnijih stvari u njihovoj vezi je komunikacija. Iako možda misle da bi trebali stalno razgovarati, važno je raditi na dubokoj i smislenoj vezi koja dolazi iz dubokih, emocionalnih razgovora. Može potrajati, ali je neophodno za zdravu i dugotrajnu vezu.

3. Intelekt

Intelektualna veza između muškarca Djevice i žene Strijelca često je vrlo jaka. Kada su jedno s drugim, muškarac Devica i žena Strijelac mogu stalno razgovarati o raznim temama. Ovo je posebno tačno ako pronađu vezu pravog intelektualnog razumevanja jer će želeti da zajedno koriste svoje umove.

Ako pronađu ovu intelektualnu povezanost jedno s drugim, žena Strijelac i muškarac Djevica zajedno će doći do filozofskih zaključaka o svojim životima i partnerstvu. Ova intelektualna povezanost će ih približiti jedno drugom i zajedno će stvoriti viziju kako žele da izgleda njihovo buduće partnerstvo.

Iako se možda ne nadopunjuju u svojim mišljenjima cijelo vrijeme, uzbuđenje koje ova intelektualna veza donosi je vitalni dio njihovog partnerstva, posebno na početku. Najvažnija stvar koju treba zapamtiti za muškarca Djevicu i ženu Strijelca je da se drže ove veze i intelektualne veze dok se njihova veza nastavlja u budućnosti.

4. Emocije

Partnerstvo muškarca Device i žene Strelca možda neće uvek biti ono koje traje večno, iako oboje verovatno traže svog životnog partnera. Često je istina da se njihova slika njihove budućnosti previše razlikuje i u konačnici je to ono što uzrokuje kraj veze dok traže osobu koja savršeno odgovara ovom idealu.

Međutim, to ne važi za sve slučajeve, a postoje neki, iako retki slučajevi da muškarac Devica i žena Strelac završe zajedno doživotno. Oni pronalaze način da pomire sve razlike koje bi inače osujetile uspjeh njihovog partnerstva i dopuštaju međusobnom poštovanju da formira duboku i trajnu vezu.

Oba ova znaka se često smatraju pomalo bez emocija, posebno u poređenju sa mnogim drugim horoskopskim znakovima. I muškarac Djevica i žena Strijelac će cijeniti vlastite želje da racionaliziraju svaku situaciju, temeljito analiziraju svoje probleme i probleme i koriste svoj um da odgovore na svaku situaciju koja se pojavi pred njima.

5. Vrijednosti

Vrijednosti muškarca Djevice i žene Strijelca često su izuzetno slične. Ovo je za njih velika prednost i jedno je mjesto oko kojeg se uvijek mogu složiti. Oboje poštuju i cijene međusobnu sposobnost da se prilagode različitim situacijama i to je nešto što će ih privući jedno na drugo na početku njihovog partnerstva.

Oboje veoma cene intelektualnu sposobnost, ali njihov pristup tome je često različit. Muškarac Djevica će cijeniti intelektualnu dubinu i detalje, dok će horoskopski znak Strijelac cijeniti raznoliku prirodu i širinu uma svog partnera. Međutim, sve razlike koje mogu primijetiti u ovom pogledu prevazilaze se količinom zajedničkog osnova koji vjerovatno postoji.

loading...

Njihovo partnerstvo često će biti prevladano razlikama koje ne mogu prevazići zajedničke vrijednosti. Glavni problem sa kojim će se ovi partneri suočiti je njihova nesposobnost da se povežu na duboko emotivnom nivou. Oni dijele uzbudljivu komunikaciju, ali nisu u stanju da izraze svoja prava osjećanja svom partneru. Stoga njihove zajedničke vrijednosti i uvjerenja često nisu dovoljni da prežive zajedno.

FAQs

Da li se Djevice i Strijelac dobro slažu? Susret između Djevice i Strijelca nije uvijek onaj koji će trajati zauvijek. Ovaj sunčani znak se često smatra previše različitim da bi znakovi mogli zajedno stvoriti zdravo i dugotrajno partnerstvo. Iako je to tačno za većinu slučajeva, postoje rijetke prilike u kojima veza muškarca Djevice i žene Strijelca traje zauvijek. Da li su Djevice i Strijelac seksualno kompatibilni? Djevica i Strijelac su seksualno kompatibilni, međutim, iskusit će mnogo razlika i problema u vezi s tim razlikama u svom partnerstvu. Njihov zajednički nedostatak emocija postaje veliki problem među njima koji često ne mogu pronaći način da prevaziđu. Komunikacija je ključna, a bez nje njihova seksualna kompatibilnost malo znači. Kako žena Strijelac može privući muškarca Devicu? Žena Strijelac može privući muškarca Devicu svojim intelektualnim sposobnostima i bogatim umom. Muškarac Devica će voleti da se poveže na dubokom intelektualnom nivou i podeli filozofske uvide sa svojim novim ljubavnim partnerom. Ovo je jedan od načina na koji Djevica i Strijelac mogu izgraditi duboku i intimnu vezu jedno s drugim i izgraditi temelje zdrave komunikacije. Da li je to kao da vadite zube da ga naterate da provodi vreme sa vama?

Ključ za rješavanje je razumijevanje muškaraca na mnogo dubljem emocionalnom nivou. Faktor broj 1 koji uzrokuje da se muškarci ovako ponašaju zapravo je relativno lako promijeniti uz nekoliko suptilnih stvari koje mu možete reći. Pogledajte ovaj besplatni video koji objašnjava kako možete postati njegov prioritet! Mogu li se Strijelac i Djevica vjenčati? Iako nije često da partnerstvo između žene Strijelca i muškarca Djevice uspije, nije nemoguće. Važno je da svaki partner poštuje i cijeni potrebu za komunikacijom u ovom partnerstvu i spreman je da uloži vrijeme i trud neophodan za izgradnju ovog temelja. Bez komunikacije, zdrava veza se nikada ne može izgraditi između ovih znakova. Zašto Strijelce privlače Djevice? Strijelce često u početku privlači Djevica zbog svojih intelektualnih sposobnosti i komunikativnih sposobnosti na površinskom nivou. Počeće da se povezuju na intelektualnom i filozofskom nivou. Iako je ovo na početku izuzetno uzbudljivo, nije dovoljno da obezbedi čvrste temelje za jaku i zdravu vezu, a često i ne traje.

Da rezimiramo

Odnosi između muškarca Device i žene Strelca ne završavaju se često srećno. Obično ima previše problema koji im stoje na putu da zajedno nađu pravu sreću. Često je njihov nedostatak emocionalnih sposobnosti ono što uzrokuje raspad njihovog partnerstva, a bez efikasne komunikacije, ljubav će početi tražiti negdje drugdje.

Javite nam šta mislite u komentarima i ne zaboravite podijeliti ovaj članak!

loading...

Petar Jovanović

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.