Ordinacija Medium.ba

Kompatibilnost muškarca Djevice i žene Lava

0 dionica Share

Tweet

Pin

Djevica i Lav, prema svojim astrološkim znakovima, obojica su pod vladavinom vlastite prirodne svijesti i u stanju su da se dogovore kako bi izgledala njihova idealna veza. Međutim, prirodna sramežljiva priroda muškarca Djevice i njihova sklonost suzdržavanju pri odabiru romantičnog partnera mogu donekle otežati ovu vezu.

Ovim znakovima je često teško prepoznati jezik ljubavi koji radi za oboje. Lavov potraga za partnerom čini da se osjećaju kao da su jedina osoba na svijetu, žele da im neko učini da se osjećaju još samopouzdanije nego što već jesu, a Djevica nije često osoba koja im to može ponuditi. veza pomalo izazovna.

Ova veza će se suočiti sa izazovima zbog strastvene ličnosti Lava zbog koje se partner Devica često može osećati ugušeno i nezaštićeno. Devica nije prirodno samouverena kao Lav i često oseća potrebu da bude uverena u izbore koje donosi, što Lavovima često nije teško i saosećaju sa njima.

Muškarac Devica, Žena Lav

Njihova zajednička racionalna priroda može uzrokovati poteškoće u njihovom odnosu i može se pretvoriti u filozofsku borbu za dominaciju jedno nad drugim. To može početi ometati svaku šansu za uspostavljanje partnerstva između ovih znakova. Pozitivan je faktor što se Lav smatra fiksnim astrološkim znakom, što znači da ova konzervativna priroda odgovara Djevici.

Međutim, manje je vjerovatno da će prihvatiti Djevičin nedostatak emocionalnih sposobnosti u njihovoj vezi i možda neće moći stvoriti emocionalnu vezu koja je dovoljno zadovoljavajuća. Djevicama je često teško izraziti svoje emocije, a ako njihov kolega Lav ne bude u stanju da bude strpljiv i saosjećajan, njihovo partnerstvo će se u budućnosti suočiti s velikim poteškoćama.

Postoje neki slučajevi u kojima se partner Djevica ne osjeća ugušenim od strane Lava i moći će s njim uspostaviti intimnu fizičku vezu, međutim, može biti previše racionalan i fokusiran na razum da bi pronašao bilo kakvu emocionalnu intimnost. Nastavite čitati kako biste saznali jesu li Lav i Djevica kompatibilni i mogu li raditi zajedno u vezi.

1. Poverenje

Zaljubljeni muškarac Devica i žena Lav trebalo bi da uz malo truda pronađu način da veruju jedno drugom. Ovo nije par koji će se užasno boriti u pronalaženju načina da ukaže svoje povjerenje jedno drugom. Nema razloga da ovi znakovi ne vjeruju jedni drugima i oboje su po prirodi vrlo povjerljive ličnosti.

Međutim, problemi mogu početi da isplivavaju na površinu kada žena Lav počne da se pokazuje i predstavlja kao najbolji pas, da tako kažem. Djevici će biti neugodno zbog ovog pokazivanja samopouzdanja jer je po prirodi stidljivija i suzdržana. Privlačnost koju će Lav dobiti zbog ovog poziranja nije nešto što Djevici ikad odgovara.

Ako se to dogodi prerano u vezi, muškarac Devica može izgubiti početno poverenje koje je izgradio u ženi Lavu i možda će biti teško ponovo to obnoviti ako nemaju veoma zdravu komunikativnu vezu. Međutim, ako su u stanju da kažu na istoj stranici i efikasno komuniciraju, ovaj problem se može prevazići.

2. Komunikacija

Žena Lav i muškarac Djevica po prirodi su racionalni i svjesni svega što se dešava oko njih, u njihovim životima i odnosima. Ova racionalna priroda znači da je sa oba znaka lako razgovarati i da je međusobna komunikacija prilično jednostavna i jasna. Međutim, postoje i druge razlike koje mogu uzrokovati probleme.

Muškarcem Devicom vlada Zemlja, dok Lav pripada vatrenom znaku. To objašnjava Leovu strastvenu i samouvjerenu prirodu. Leo je veoma strastvena u pogledu svojih izbora, mišljenja, uvjerenja i svega ostalog u svom životu što smatra važnim. S druge strane, muškarac Devica je po prirodi izuzetno praktičan i prizemljen.

Praktična priroda Djevice, prizemljena ličnost znači da će često izbjegavati strastvene i emocionalne reakcije koje bi mogle ometati njihov intelektualni pogled. Važno je da svaki znak poštuje drugog. Ako žena Lav počne da pokazuje bilo kakav oblik nepoštovanja prema muškarcu Devici, ovaj će verovatno otići i potražiti ljubav negde drugde.

3. Emocije

Jedna od najtežih stvari u vezi između muškarca Djevice i žene Lava je njihova sposobnost da pronađu intimnu emocionalnu vezu. Devica nastoji da racionalizuje sve u vezi svog života i odnosa. Ovom paru može biti teško da stvori intimnu vezu između njih, a iako je nije nemoguće stvoriti, njen nedostatak bi mogao prekinuti vezu prije nego kasnije.

Ovim znakovima nije lako stvoriti emocionalnu vezu i podijeliti svoja osjećanja jedni s drugima, posebno zbog Djevice neemocionalne prirode. To može uzrokovati velike probleme u njihovoj vezi i značiti da se par suočava s velikim izazovom vrlo rano u vezi. Čak i ako postoji snažna privlačnost, emocionalna veza možda neće biti moguća.

Bez obzira koliko su privučeni jedno drugom i koliko god dobra bila njihova komunikacija, to ne znači da će prirodno biti u stanju da oforme dublju vezu koja im omogućava da podijele svoja najdublja osjećanja jedno s drugim. Obojica mogu lako uspostaviti ovu intimnu vezu sa drugim zvjezdanim znakovima, ali to rijetko mogu pronaći jedno s drugim.

4. Vrijednosti

Lav će pokušati da pokaže svoju ljubav prema Devici kroz ispoljavanje strastvene naklonosti, topline i energije. Dok će stidljiva po prirodi Djevica teško primiti ove samouvjerene iskaze naklonosti. Devica voli tako što pokazuje brigu, a žena Lav će možda teško to shvatiti. Međutim, oboje dijele neke od istih vrijednosti.

I žena Lav i muškarac Devica dijele poštovanje prema inteligenciji i intelektu. Oni vole međusobnu sposobnost da koriste svoj um i to će veoma poštovati. Lav se može zaljubiti u nekoga samo zbog svog uma i upravo to nudi muškarac Devica. Oni mogu stvoriti partnerstvo na osnovu ovih vrijednosti, ali ne uvijek.

Njihove razlike u drugim aspektima partnerstva često mogu biti prevelike da bi se popravile racionalizacijom i inteligentnim umom. Lav cijeni velike geste i upečatljive postupke dok se vrijednosti Djevice uvelike razlikuju. Umjesto toga, Djevica će tražiti vrijednosti uključujući skromnost i sposobnost da bude ponizna i nježna.

5. Interesi

Kada muškarac Devica i žena Lav rade jedno uz drugo, njihovi različiti interesi im neće stvarati poteškoće. Njihove prirode mogu biti vrlo različite, ali oni mogu pomiriti ovu činjenicu pomažući jedni drugima. Kao horoskopski znakovi, oni mogu da rade zajedno i efikasno sarađuju. Međutim, Devica se ponekad može osećati pod kontrolom Lava.

U ovom partnerstvu važno je da oba znaka razviju dovoljno poštovanja jedan prema drugom. Ako uspiju da stvore ovo između sebe, zajedno mogu upravljati gotovo svime. Važno je da budu privatni u svom partnerstvu i da čuvaju tajne jedno drugom, posebno zbog Djevice, jer svoj privatni život vole držati iza zatvorenih vrata.

loading...

Lavovi vole da budu u centru pažnje, sve dok se ne stide prečesto u životu. Devica ne oseća istu potrebu za pažnjom i radije bi se klonila pažnje. Djevica bi radije tiho planirala svoj uspjeh umjesto da traži zadovoljstvo ili pažnju onih oko sebe, a važno je da Lav to poštuje.

FAQs

Da li se Lavovi i Djevice dobro slažu? Ako se pitate: “Da li su Lav i Djevica kompatibilni?” važno je potražiti odgovor u njihovoj astrološkoj prirodi. Oni mogu uspostaviti zdrav i konstruktivan partnerski odnos jedno s drugim sve dok razvijaju zdravu komunikaciju i veliko poštovanje jedno prema drugom. Bez ovih stvari, nikada neće uspjeti niti će trajati dugo. Mogu li Lav i Devica da se venčaju? Muškarac Devica i žena Lav mogu da se venčaju sve dok su u stanju da prevaziđu sve izazove sa kojima se mogu suočiti tokom svog partnerstva. Ako nađu način da efikasno sarađuju i rade zajedno. Važno je biti svjestan njihove različite prirode, ali pronađite način da poštujete jedni druge uprkos tome. Da li žena Devica i muškarac Lav mogu da rade? Muškarac Devica i žena Lav mogu raditi sve dok pronađu način da poštuju vrijednosti i želje jedni drugih. Lavovi često cijene pažnju i traže zadovoljstvo drugih za stvari koje su uradili. Važno je da budu u stanju da poštuju Djevičinu želju za privatnošću i potrebu da svoje tajne čuvaju iza zatvorenih vrata. Da li je to kao da vadite zube da ga naterate da provodi vreme sa vama?

Ključ za rješavanje je razumijevanje muškaraca na mnogo dubljem emocionalnom nivou. Faktor broj 1 koji uzrokuje da se muškarci ovako ponašaju zapravo je relativno lako promijeniti uz nekoliko suptilnih stvari koje mu možete reći. Pogledajte ovaj besplatni video koji objašnjava kako možete postati njegov prioritet! Da li se Device i Lavovi slažu kao prijatelji? I Djevice i Lavovi cijene inteligenciju i intelektualne sposobnosti jedni drugih. To im može pomoći da ostvare sjajna i zanimljiva prijateljstva. Ako su u stanju da poštuju i razumiju jedni druge, Djevice i Lavovi mogu biti prijatelji. Međutim, njihovo prijateljstvo se možda neće proširiti na emocionalno iskazivanje osjećaja jedno prema drugom. Mogu li Lav i Devica biti srodne duše? Djevice i Lavovi mogu biti srodne duše, međutim, postoji mnogo problema koje će možda morati da prevladaju u svom partnerstvu. Često im je teško razviti duboku emocionalnu vezu. Bez obzira na to koliko je jaka njihova privlačnost, ako nisu u stanju da prevaziđu ovu prepreku, možda će im biti teško da izdrže u partnerstvu jedno s drugim.

Da sumiramo…

Lav i Djevica mogu razviti zdravo partnerstvo jedno s drugim sve dok su u stanju da se međusobno poštuju i duboko razumiju. Oni se također mogu boriti da razviju emocionalnu vezu na dubokom nivou i bez obzira na to koliko je jaka njihova privlačnost ili komunikacija, to može značiti kraj njihovog zajedničkog partnerstva.

Javite nam šta mislite u komentarima i ne zaboravite podijeliti ovaj članak!

loading...

Petar Jovanović

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.