Ordinacija Medium.ba

Koji treninzi najbrže sagorevaju masti?

Novogodišnji ciljevi u vezi sa zdravljem i fitnesom su odlični, ali takođe morate uzeti u obzir kada ćete imati vremena za treniranje. Ako je podrezivanje ili ozdravljenje na vašem dnevnom redu, onda je dio rješavanja problema urađen umjesto vas. Nedavno istraživanje je otkrilo pet najboljih treninga koji najbrže sagorevaju masti.

Postoji veliki izbor najboljih vježbi za mršavljenje koje su odlične za uključivanje u kružni trening, ali ako želite da stvari budu jednostavne i učinkovite, onda ćete htjeti znati koji će treninzi najbrže sagorjeti najveću količinu kalorija.

Nedavno istraživanje koje je proveo Ocean Finance (otvara se u novoj kartici) podijelilo je pet najboljih treninga za najbrže sagorijevanje masti. Oni su sproveli ovo istraživanje na osnovu toga da morate sagorjeti 3.500 kalorija da biste izgubili jednu funtu na težini.

U nastavku su navedeni rezultati studije koja otkriva pet najboljih vježbi koje najbrže sagorevaju 3.500 kalorija za žene i muškarce.

TOP PET NAJVEĆIH VJEŽBANJA ZA SAGOREVANJE MASTI ZA ŽENE

Stacionarni bicikl: 782 sagorene kalorije na sat

: 782 sagorene kalorije na sat Step aerobik : 744 sagorene kalorije na sat

: 744 sagorene kalorije na sat Ski mašina : 706 sagorenih kalorija na sat

: 706 sagorenih kalorija na sat Eliptični trenažer : 670 sagorenih kalorija na sat

: 670 sagorenih kalorija na sat Veslanje: 632 sagorene kalorije na sat

Dakle, za sve žene koje žele brzo sagorjeti masti, čini se da je trening na jednom od najboljih bicikla za vježbanje vaša najefikasnija opcija.

Energično pedaliranje na jednom trebalo bi sagorjeti otprilike 782 kalorije, a ovisno o vašoj kondiciji, mogli biste izgubiti cijelu funtu ako tako držite 4 sata i 28 minuta. Iako ne preporučujemo da to radite jer biste trebali izbjegavati guranje tijela preko granica, kako biste spriječili ozljede.

(Kredit slike: Getty)

TOP PET NAJVEĆIH VJEŽBANJA ZA SAGOREVANJE MASTI ZA MUŠKARCE

Stacionarni bicikl: 932 sagorene kalorije na sat

: 932 sagorene kalorije na sat Step aerobik : 888 sagorenih kalorija na sat

: 888 sagorenih kalorija na sat Ski mašina : 888 sagorenih kalorija na sat

: 888 sagorenih kalorija na sat Eliptični trenažer : 800 sagorenih kalorija na sat

: 800 sagorenih kalorija na sat Veslanje: 754 sagorenih kalorija na sat

loading...

Ponovo je biciklizam na sobnom biciklu bio najefikasniji trening za sagorevanje kalorija za muškarce (sagorevanje 932 kalorije u jednom satu), prosečnom muškarcu je trebalo samo 3 sata i 45 minuta da izgubi kilogram masti. Ocean Finance napominje da biološki muškarci teže većoj težini pa im može biti lakše da brže izgube težinu.

Rezultati su otkrili da su vježbanje na ski-mašini, najboljoj eliptičnoj spravi ili najboljoj spravi za veslanje također odličan način za brzo izbacivanje masti.

Međutim, neće svi imati pristup teretani niti mogu priuštiti sprave za vježbanje u kućnoj teretani, ali step aerobik, koji je bio drugi najbrži trening sagorijevanja masti za oba spola, zahtijeva samo korištenje nisko podignute platforme.

Step aerobni video za početnike će trajati samo 30 minuta i odličan je način da sagorite kalorije uz uključenu živahnu muziku kako biste bili motivirani.

loading...

Petar Jovanović

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.