Ordinacija Medium.ba

Kakve su Jelqing vježbe: sve što trebate znati

Je li to najnoviji vrući trend na društvenim mrežama? Ne baš. Jelqing je zapravo vježba za povećanje penisa koja datira još iz davnih vremena iz regiona Bliskog istoka. Jelqing vježbe su ručne samo-vježbe koje se rade kako bi se stimuliralo povećanje dužine i obima penisa. Poznato je i kao muža, povlačenje i cijeđenje.

Razumijevanje Jelqing procesa

Zanima vas kako se to zapravo radi? Evo potpunog pregleda procesa jelqinga:

Upotrijebite palac i kažiprst da napravite O oblik, poput znaka rukom koji kaže “u redu”. Okružite bazu svog penisa ovim O oblikom. Sada stisnite i smanjite O sve dok ne osjetite pritisak na osovinu vašeg penisa. Zatim ćete morati polako pomicati O prema vrhu vašeg penisa. Možete smanjiti pritisak ako osjećate bol. Ne bi trebalo da vam treba više od 5 sekundi da završite proces. Trebali biste olabaviti stisak na vrhu.

Vježbu treba raditi jednom dnevno u trajanju od 20 minuta.

Da li ovo zaista funkcionira? Je li to uopće bezbedno raditi?

Odgovor na ova pitanja je komplikovan jer nema dovoljno naučnih dokaza koji bi mogli da nagnu vagu o rezultatima jelqinga. Nije bilo nikakvog zaključnog istraživanja koje bi prihvatilo ili opovrglo tvrdnje o navodnim prednostima jelqing vježbi. Pogledajmo podatke:

Studija provedena 2011. godine tvrdi da uređaji za vuču mogu povećati dužinu penisa za cijeli inč ako se koriste u periodu od 3 mjeseca najmanje 9 sati dnevno. Članak objavljen 2011. pregledao je svu literaturu o produžavanju penisa i otkrio da uređaji za vuču mogu dati rezultate usporedive s estetskom kirurgijom. Pregledni članak napisan 2013. godine o studijama o uređajima za vuču otkrio je da su umjesto povećanja dužine ili obima penisa, učinkovitiji u liječenju deformiteta penisa. Studija američke Nacionalne medicinske biblioteke iz 2016. godine tvrdila je da uređaji za vuču nemaju utjecaja na dužinu ili obim penisa, što zahtijeva dodatne studije.

Ideja koja stoji iza ove tehnike je da povlačenjem kože penisa stvara mikro-suze i dok on posljedično počinje zacjeljivati, proces popravke uz dodavanje novog tkiva dovodi do izduživanja penisa. Ali ovo uvjerenje da će se koža penisa izdužiti dok se popravlja nije zasnovano ni na kakvoj zdravoj nauci jer penis nije napravljen samo od kože. Ispunjena je krvnim i limfnim sudovima, mišićima i živcima. Čak i ako jelqing vježbe zaista mogu istegnuti kožu penisa, to ne znači nužno da bi se tkivo ispod kože također izdužilo.

Što se rizika i nuspojava tiče, većina vježbi i uređaja za istezanje penisa je niskog rizika. Međutim, pogrešno izvođenje ovih manevara i uređaja moglo bi dovesti do ozljeda i na kraju slabije erekcije.

Stoga je konsultacija s liječnikom prije nego što isprobate bilo šta novo sa svojim penisom obavezna.

Uz to, najčešće nuspojave jelqing vježbi uključuju utrnulost, svrab, modrice i crvenilo penisa koji se mogu pogoršati do slabe erekcije ako se manevar nastavi.

Da li vam uopšte treba Jelq?

loading...

Brojna su istraživanja koja pokazuju da je većina ljudi koji žele da povećaju svoj „kratki penis“ jednostavno žrtve dezinformacija i precjenjuju prosječnu dužinu penisa. Većina ovih muškaraca zapravo ima dužinu penisa koja je unutar normalnog raspona veličina penisa i većina žena je zadovoljna dužinom penisa i seksualnom kompetencijom svog partnera.

Zaključak

Jelqing vježbe će uvijek imati svoju grupu nepokolebljivih vjernika i sljedbenika, ali mi namjeravamo da čitatelj donese mudru, dobro informisanu odluku o prednostima vježbi jelqinga.

loading...

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.