Ordinacija Medium.ba

Kako nositi i skinuti N95 masku?

Kako nositi i skinuti N95 masku

Demonstracija pravilnog nošenja i skidanja maske za respirator N95.

Maglica je godišnja pojava u Singapuru koja se javlja u periodu od maja do oktobra, kada vjetrovi nose sitne čestice pepela iz šumskih požara koji gore u susjednoj Sumatri u Indoneziji.

Kvalitet zraka je određen PSI (Indeks standarda zagađivača). Očitavanje PSI od 0-50 smatra se dobrim, 51-100 je umjereno, 101-200 je nezdravo, 201-300 je vrlo nezdravo, a iznad 300 je opasno.

Kada je PSI > 300 i niste u mogućnosti da smanjite aktivnosti na otvorenom i morate biti na otvorenom nekoliko sati, preporučljivo je nositi masku N95. Evo kako to učiniti.

Nošenje maske N95: Izvršite higijenu ruku prije stavljanja maske. Odaberite ispravnu veličinu maske i uvjerite se da nema nedostataka. Držite N95 na dlanu sa nastavkom za nos na vrhovima prstiju i slobodno okačite trake za glavu ispod ruke. Postavite N95 ispod brade sa nastavkom za nos prema gore. Dok držite N95 na mjestu, povucite gornji remen preko glave tako da leži visoko na potiljku. Povucite donju traku preko glave i postavite je oko vrata, ispod ušiju. Ako imate dugu kosu, traku treba postaviti ispod vaše kose. Odvrnite trake i postavite N95 nisko na nos. Koristeći obje ruke, oblikujte nastavak za nos u obliku vašeg nosa gurajući prema dolje i prema van, dok vrhovima prstiju pomičete niz obje strane nastavka za nos. Na kraju, izvršite provjeru prianjanja tako što ćete obje ruke potpuno staviti preko maske. Ako zrak curi na rubovima maske, namjestite trake natrag duž strane glave. Ponovo izvršite provjeru uklapanja.

loading...

Uklanjanje maske N95: Povucite donji remen preko glave. Dok držite donji remen, drugom rukom povucite gornji remen preko glave. Izbjegavajte dodirivanje prednje površine maske. Za ponovnu upotrebu, čuvajte masku N95 u novoj vrećici sa zatvaračem. Bacite masku na kraju dana osim ako se ne pokvasi ili zaprlja, što biste trebali baciti ranije. Obavite higijenu ruku nakon odlaganja maske.

loading...

Petar Jovanović

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.