Ordinacija Medium.ba

11 mogućih razloga zbog kojih me moj muž ne dodiruje

1 dionica Dijeli

Tweet

Pin

Da li je fizički odnos između vas i vašeg muža uznemirujuće stao?

Da li se osećate kao da nikada ne želi da vas dodirne? Da li se on opravdava kad god pokušate da potaknete neku fizičku bliskost?

Ovo je velika jarko crvena zastava za vaš brak, i morate shvatiti zašto vaš muž više ne želi da vas dira. Odnosno, ako želite da vaš brak opstane.

U nastavku sam navela niz mogućih razloga zašto se vaš muž možda ponaša na ovaj način i šta možete učiniti da preokrenete stvari.

Ali prije nego što uđemo u to, moram vas upozoriti da je to često znak nevjere. Prije svega, morate potvrditi ili izbrisati ovu mogućnost.

Zato vam preporučujem da odmah preuzmete ovaj inteligentni i diskretni uređaj za praćenje komunikacija.

Ovaj online alat može presresti komunikaciju s ličnim uređajima vašeg supruga i poslati vam informacije na osnovu onoga što se događa.

Saznat ćete s kim komunicira, koje online platforme koristi i još mnogo toga. Osim toga, diskrecija je potpuno zagarantovana.

To nije najkompletnija mjera, ali ovo je važno da sačuvate svoj brak. Zato vas pozivam da kliknete ovdje kako biste saznali više o tome kako alat radi.

Uz to, hajde da zaronimo u još neke potencijalne razloge zbog kojih vas muž neće dirati.

11 razloga zašto me muž neće dodirnuti

1. Njegov nivo stresa je visok

Muškarci su zanimljiva stvorenja. Nakon napornog dana na poslu, žena bi htjela da se oslobodi stresa tako što će provesti noć sa suprugom ili porodicom radeći nešto zabavno. Ali muškarci se drugačije nose s iscrpljenošću. Poznato je da su muškarci emocionalno povučeni i ponekad će se fizički povući od žena.

Stoga ne čudi što vaš supružnik ne želi da se mazi. To je zato što se bavi mnogim stvarima o kojima možda nije razgovarao. Ali tako se njegov spol nosi sa stresom.

2. Ne dozvoljavate mu da izrazi svoju definiciju ljubavi

Svi smo odrasli u različitim domovima, dakle, imamo različite pozadine, različite perspektive i ideologije. Dakle, kada se spomene riječ „intimnost“, jednoj osobi to može značiti emocionalnu vezu, više nego fizičku. Međutim, za drugu osobu to znači fizičko vezivanje, a ne emocionalno. Kvaka je u tome što su oboje u pravu.

Recimo da tražite od dvije različite osobe da pokažu šta za njih znači intimnost. Oni bi to uradili prema svojoj perspektivi. Dakle, ako pretpostavljate da vas vaš muškarac više ne voli, pogledajte ponovo. Možda vam i dalje pokazuje ljubav, ali vi ne obraćate pažnju.

3. Vi ste privrženi

Nijedan muškarac ne želi privrženu ženu. Nezavisna žena zaista je privlačna gotovo svakom muškarcu. Možda vaš muž ne želi da vas dira jer ste prilepljeni. Muškarci vole svoj prostor, a žena kojoj je uvijek potrebna pažnja pomalo iritira. To je ogromno skretanje. To je zato što će se vaš muž osjećati kao da šta god da radi nikada nije dovoljno.

Ako je to slučaj, on će prestati da pokušava. To je zato što ćeš mu ionako prigovarati. To bi mogao biti razlog zašto vas muž neće dirati.

4. Ima nizak libido

Nizak libido je smanjen interes za seks. Seksualna intimnost je neophodna u svakom braku. To je zato što pomaže da parovi budu povezani.

Kladim se da prije nego što ste se vjenčali (ili kada ste počeli izlaziti), niste mogli držati ruke jedno od drugog. Ali kako su godine prolazile, ova učestalost se postepeno smanjuje. Prema nauci, nizak libido je prilično čest i dešava se s vremena na vrijeme. Međutim, može se pogoršati.

To može biti uzrokovano brojnim faktorima, uključujući depresiju, starenje, medicinski razlozi, itd. Stoga, mogući razlog zašto vas muž neće dirati može biti zbog ovoga.

5. On te vara

Ako vaš momak ne spava sa vama, moguće je da to dobija od negde drugde. Većina muškaraca voli da ima seksualnu intimnost dva ili tri puta sedmično. A ako ste primijetili ovu frekvenciju, trebali biste biti zabrinuti ako on ne traži seks kao nekada.

Pitanje je da li će vaš momak biti iskren u vezi sa svojim neverstvom. Obično prevaranti nisu baš iskreni u vezi sa aferom van veze. Ali trebali biste biti u mogućnosti da sami pročitate znakove upozorenja. Ako se seksualno zadovoljava negdje drugdje, možda neće pokazati interesovanje za vas.

6. Postoje problemi u vezi

Nijedna veza nije savršena. U Raju će s vremena na vrijeme biti nevolja. A to na kraju može uticati na sreću u vezi.

Mislim, ako vaš muž ode u krevet ljut, možete biti sigurni da vas neće maziti te noći. Opće je poznato da bi se parovi koji su obično intimni osjećali bliže jedno drugom od onih koji to nisu.

Na isti način, ako u vezi postoje neriješene ljutnje, vaše tijelo neće dobiti nikakvu ljubav.

Da li je to kao da vadite zube da ga naterate da provodi vreme sa vama?

Ključ za rješavanje je razumijevanje muškaraca na mnogo dubljem emocionalnom nivou. Faktor broj 1 koji uzrokuje da se muškarci ovako ponašaju zapravo je relativno lako promijeniti uz nekoliko suptilnih stvari koje mu možete reći. Pogledajte ovaj besplatni video koji objašnjava kako možete postati njegov prioritet!

7. Želi drugačije iskustvo

Opet, vaš muž vas možda ne dodiruje jer mu je dosadno cijelo seksualno iskustvo. Uvek je ista stara stvar kada se oboje zbližite. Nema zabave. Dakle, on ne dobija željeno zadovoljstvo koje želi kada stupi u intiman odnos sa vama.

Suština sporenja je u tome što on želi da istražuje različite stepene svoje seksualnosti sa vama, ali vi verovatno niste u tome. Nedostatak kreativnosti i raznolikosti u spavaćoj sobi može učiniti da on ne želi da vas dodiruje.

8. Ima problema

Također je vrlo moguće da vaš muškarac ima neke zdravstvene probleme koji uzrokuju seksualne probleme u spavaćoj sobi. Muškarci obično vole da zadrže ovakve stvari za sebe.

Ne žele da ih neko sažali. Zbog toga će se osjećati nemoćno kao muškarac. Muškarci se obično vole osjećati kao alfa mužjak u vezi.

A kada se ta moć seksualnog dokazivanja izgubi, to može biti štetno za njihovo samopoštovanje. U drugim slučajevima, njegova nemogućnost da bude intiman s vama može proizaći iz lijeka, zbog čega on nije seksualno dostupan.

9. Ne osjeća se kao da je poželjan

Svi vole da se osećaju potrebnim. Ovaj osjećaj nije ograničen samo na jedan spol. Moguće je da se vaš muškarac ne osjeća željenim ili potrebnim.

A ako vas ne dira, to je ili zato što ste možda nekoliko puta odbili njegove seksualne napore, ili je on uvijek taj koji inicira seks.

Može biti zamorno. Dakle, možda vas pušta da budete jer se boji odbijanja koje može doći do njega, ako pokuša da započne bilo kakvu intimnost.

loading...

10. Ne trudite se da izgledate neodoljivo

Muškarce vodi ono što vide. Dakle, ako vaš muž fizički ne pruža vašem tijelu dobru ljubav, to je vjerovatno zbog toga kako izgledate kada idete u krevet. Ne ulažete nikakav napor da izgledate seksi. A pošto se uvek oblačiš kao časna sestra, bićeš tretiran kao časna sestra.

Njegovo nezainteresovanost može biti i zbog činjenice da je vaša higijena. Jedna posebna odlika svake dobre žene je da uvek bude podrazumevana slika u svetu svog muža. Koliko vizuelno privlačno izgledate, to može učiniti za vas.

11. Poznavanje

Poznanstvo, kažu, rađa prezir. Možda ste sa svojim supružnikom 5, 10, čak 20 godina. Prilično je lako ući u rutinu. A to može uticati na fizičku intimnost sa vašim partnerom.

Istina je da brak prolazi kroz promjene kako godine prolaze. Međutim, ako vas dvoje postanete prijatelji, vrlo je lako zaboraviti na svoj seksualni život.

I to prijateljstvo (iako odlično za emocionalnu snagu veze) bi na kraju rezultiralo brakom bez seksa.

FAQs

Da li je normalno da muž ne pokazuje naklonost? Svi su različiti. Stoga bi način na koji svi pokazujemo ljubav definitivno bio drugačiji. Na primjer, vaša definicija intimnosti je topao zagrljaj, međutim, zagrljaj vašeg muža može biti seks. Prema ovim različitim perspektivama, sigurno ćete se osjećati nevoljeno. I nije da vam muž ne pokazuje ljubav. Zašto moj muž nije zainteresiran za mene seksualno? Postoji niz razloga zbog kojih mislite da vaš muž nije zainteresiran za vas seksualno. Jedan od njih uključuje stres. Drugi bi mogao biti da se bavi nekim seksualnim problemima o kojima mu je previše neugodno govoriti. Ili može biti da ima aferu sa nekim drugim. Može li brak opstati bez ljubavi? Brak može opstati bez ljubavi, ali ima visoku cijenu. Nedostatak seksa u braku, posebno kada ga jedan partner želi, a drugi ne, može rezultirati nižim nivoom intimnosti i povezanosti između para. To također može dovesti do nevjere. Kako znate kada vas muž više ne voli? Znat ćete da vas vaš muž više ne voli kada vas više ne dira. Takođe, on se ne zadržava da te gleda u oči kada kaže „volim te“ kao nekada. A čak i ako to učini, vaša utroba vam govori da to nije autentično. Takođe, deluje zatvoreno i ne želi više da bude intiman sa vama. Kako se nosite sa nedostatkom ljubavi u braku? Da biste se izborili sa nedostatkom seksa u braku, morate potražiti savjetovanje za parove. Takođe, razgovarajte sa svojim partnerom o tome kako želite da budete voljeni. Na kraju, koncentrišite se na ono što možete podnijeti. Ovo uključuje vaše blagostanje i sreću.

Zaključak

Prije nego što se odjavim, gore su navedeni razni razlozi zbog kojih vas muž ne želi dirati. Dakle, prije nego što se zapitate zašto, svakako razmotrite sve gore navedene razloge. A kada pronađete odgovor, učinite sve što možete da spasite svoj brak da ne postane bespolan.

Nadam se da ste uživali čitajući ovaj članak. Želim znati vaše mišljenje o tome. Dakle, komentirajte u odjeljku za komentare. Također, dobro bi bilo da podijelite ovaj članak.

loading...

Petar Jovanović

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.